Medicinsk laser

Laserterapi är en riskfri och smärtfri metod som används för att behandla smärttillstånd, inflammationer och problem i muskler, senor, leder med mera. Terapeutisk laser sätter igång och snabbar på kroppens naturliga självläkning.


Förklaringsmodell:

Laser är en ljuskälla som avger ytterst rent ljus. Med rent ljus menas här att ljuset har en enda våglängd, på samma sätt som att ljudet från en flöjt har en enda ton, och därmed är renare än ljudet från en burk med stenar som skakas. Laserljuset har precis som flöjten, långa sammanhängande vågor.

Laserljuset appliceras från ett handstycke, även kallat prob. Beroende på lasertyp och vävnadstyp tränger ljuset in olika djupt i vävnaden. När man belyser med laser sker ett energiupptag i cellen som har visat sig påverka cellens funktioner positivt. Detta kan till viss del jämföras med fotosyntesen där växterna tar emot solljus. Gravt förenklat kan man säga att laserljus påverkar celler och vävnad till läkning.


Hur påverkas cellen av laserterapin?

- Stimulerar cellfunktioner (immunförsvaret)

- Minskar smärta

- Reducerar inflammation

- Reducerar svullnader och ödem

- Främjar läkning


Laserbehandling är avslappnande. Vid behandling av smärtproblem kan det ibland hända att smärtan ökar under 6-24 timmar. Detta beror på att laserljuset sätter igång läkningsprocesser. Det är bra om så sker för då vet man att patienten reagerar på behandlingen. Speciellt vid problem av mer kronisk natur kan denna eftersmärta komma. Den brukar gå över efter några timmar.


Normal behandlingsserie

En behandlingsomgång kan sträcka sig över 1-5 behandlingar beroende på patientens mottaglighet samt hur länge problemet funnits. Kroniska problem kräver i regel fler behandlingar än akuta problem och skador. Några egentliga kontraindikationer finns inte. Mediciner brukar inte vara negativt att kombinera med laserbehandling.


Forskning

Idag finns det över 5000 studier gjorda med Medicinsk Laser och de finns publicerade på pubmed.com. Flera av studierna är dubbelblinda kliniska studier där Medicinsk Laser har dokumenterad effekt på smärta, inflammation samt på själva läkningsprocessen.


Laserbehandling kan hjälpa en rad olika problemområden, exempelvis:

- Idrottsskador

- Värk i rygg, nacke, axlar och knä

- Tennis-, golf- och musarm

- Värk i leder och muskler

- Artros

- Huvudvärk

- Häl och hälseneproblem

- Whiplashskada

Boka tid

Du är välkommen att boka tid eller kontakta mig via bokningsformuläret.

Du kan också nå mig via telefon eller mail. Jag står ofta upptagen under dagen med mina patienter. Om jag inte svarar, prata in ett meddelande eller skicka ett sms.

Mobil: 0706 850237
Epost: glemmeanders1@gmail.com

Avbokning ska ske samma dag innan bokad behandlingstid. Ej avbokad tid debiteras full taxa.

Bokningsformulär